Ledstrips

abstract, abstracte vormen, architectuur

Om net dat beetje extra sfeer te creëren in bijvoorbeeld de woonkamer, maken veel mensen gebruik van ledstrips. Deze strips worden vaak aangebracht op een grote buffetkast, of rondom de televisie. Het is zelfs mogelijk om deze ledstrips mee te laten bewegen met het beeld van de televisie. Zo heb je tijdens het televisiekijken extra special effects. Ook worden ledstrips vaak aangebracht rondom de draaitafel van een diskjockey. Dit om ervoor te zorgen dat de draaitafel, maar ook zeker de diskjockey goed opvalt. Deze strips kunnen dan ook voor diverse doeleinden worden gebruikt. Zo komt het zelfs regelmatig voor dat mensen deze strips gebruiken in de keuken.

 

Ledstrips gebruiken in de keuken

Het kan van belang zijn om te zorgen voor een goede verlichting boven het aanrechtblad in de keuken. Veel mensen hebben dan ook inbouwspots boven hun aanrechtblad hangen. Het kan voorkomen dat de stroomvoorziening boven het aanrechtblad niet toereikend is voor het instaleren van zulke inbouwspots. Wanneer dit het geval is, kun je ook gebruik maken van ledstrips. Dit omdat ledstrips niet altijd netstroom aangesloten hoeven te worden. Het is zelfs mogelijk om zulke strips aan te schaffen die op batterijen werken, of oplaadbaar zijn. Doormiddel van zulke strips, beschik je dan toch over voldoende verlichting boven je aanrechtblad. Wel zo handig op het moment dat je groente wil gaan snijden. Tevens wordt er bij het verlichten van trappen vaak gebruik gemaakt van ledstrips.

 

Verlichting van trappen

Het kan van belang zijn om een trap te verlichting. Je ziet dit bijvoorbeeld regelmatig in concertzalen of bioscopen. Dit omdat het daar vaak donker is, en het wel belangrijk is dat bezoekers kunnen zien waar zij lopen. Ook bij mensen thuis zie je regelmatig dat er gebruik wordt gemaakt van verlichting in de trap. Dit omdat veel mensen die mooi vinden en het bovendien een strakke, moderne uitstraling geeft. Om een trap te kunnen verlichting kun je bijvoorbeeld gebruik maken van ledstrips. Bovendien zijn deze strips energiezuinig, zodat je niet bang hoeft te zijn voor de stroomrekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *