Stembanden heesheid Zwolle

Coaching

 

Problemen met je stem kunnen knap vervelend zijn. Vooral omdat de stem een belangrijk onderdeel van je leven uitmaakt. Het stelt ons immers in staat met anderen te communiceren en contact te maken. Wanneer je veel met je stem werkt, bijvoorbeeld wanneer je vaak presentaties geeft of lesgeeft, is het belangrijk dat je stembanden gezond zijn en je geen klachten hebt. Stembanden heesheid Zwolle biedt begeleiding bij problemen aan stem of stembanden.

 

Stembanden

De stem kan door toedoen van een heleboel factoren veranderen. Zo kunnen door een ziekte of door een operatie de stembanden aangetast worden, waardoor de stem verandert. Dit kan ervoor zorgen dat de stembanden op een andere manier gebruikt worden waardoor er een pijnlijk gevoel in de keel ontstaat bij het spreken. Ook kan er sprake zijn van overmatig hoesten waardoor de keel overbelast raakt. Daarnaast kunnen problemen aan de stembanden ook ontstaan doordat de stembanden op een verkeerde manier gebruikt worden. Hierdoor kan een hees stemgeluid ontstaan dat schadelijk is voor de stembanden. In al deze gevallen is het van belang om de stembanden te trainen en opnieuw te leren hoe deze gebruikt moeten worden.

 

Heesheid

Een veel voorkomend probleem is het hebben van een hese stem. Dit heeft niet alleen invloed op de klank van de stem, het kan ook nog eens flink pijnlijk zijn. Vaak is er in deze gevallen sprake van een verkeerd gebruik van de stembanden. Je kunt dit in sommige gevallen vergelijken met vormen van spanningspijn. Sommige mensen krijgen wanneer ze onder veel spanning staan bijvoorbeeld hoofdpijn of buikpijn. De spanningspijn gaat namelijk altijd in de zwakke lichamelijke plek zitten. Bij sommige mensen is dit de stem. Iets dat zeer schadelijk kan zijn voor de stembanden. Het is daarom belangrijk om bij dergelijke klachten contact op te nemen met een logopedist die kan helpen de stem op een ontspannen manier te gebruiken en verdere schade te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *