SCA training voor iedereen die meer wilt leren over koffie

Een SCA training ofwel een Specialty Coffee Association training is een training voor mensen die ambitie hebben in de wereld van de koffie. Als je een koffietent wilt beginnen of als je een barista wilt worden zijn deze trainingen perfect. Er zijn drie verschillende niveaus trainingen die je kunt volgen. Ze gaan van beginner tot expert. Om bij niveau drie te komen moet je eerst niveau één en twee gedaan hebben. Dit hebben ze gedaan om te zorgen dat je echt alles van de eerder niveaus volledig begrijpt. Zo heeft de training het meeste effect. Ook kunnen ze de eerdere trainingen als verwijzing gebruiken wat leren een sEspressotuk eenvoudiger maakt.

niveau 1

In deze training krijg je de introductie over de wereld van de koffie. Je leert waar koffie vandaan komt, wat voor smaken koffiebonen kunnen hebben, hoe je alle espresso handelingen moet uitvoeren, hoe je microschuim voor cappuccino kunt krijgen. In de praktijk ga je zelf werken met een espressomachine en leer je hoe je de perfecte espresso maakt. Je leert alle basiskennis over koffie en je weet waarmee je werkt.

niveau 2

Je verdiept je iets meer op de wereld van de koffie. Ook ga je dieper in op de geschiedenis en oorsprong van koffie. Ten tweede leer je veel over de verwerkingsmethodes van bonen en voor welke smaak dit zorgt. Ook krijg je meer inzicht in hoe je een koffietent begint. Je leert precies tot in de detail hoe je een espresso formule kunt opstellen. Zo kun je jouw eigen unieke smaak maken.

Niveau 3

In de laatste SCA training leg je de puntjes op de i. Je leert het maximale uit een boon halen. Je verdiept je in verschillende manieren van branden en verschillende brandprofielen. Verschillende koffiesoorten worden ook niet weggelaten. Ook leer je veel over parameters te meten en aan te passen en leren begrijpen wat alle andere veranderingen doet veranderen. Ook leer je alles over allerlei machines en molens. Ook jouw latte art techniek wordt getrained. Ook ga je allerlei verschillende koffie proeven. Ook heb je na deze 3 cursussen alle nodige kennis om jouw eigen koffiezaak te beginnen. De training duurt maar liefst 3 dagen. Er is dus meer dan genoeg te leren tijdens deze cursus op het derde niveau. Naast het leren over koffie leer je ook een aantal trucjes en tips voor het beginnen voor een koffiezaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *